Rekordår med bär och svamp

Vilket år det är i skogarna när det gäller bär och svamp. Jag vet såklart inte om det gäller i hela Sverige men jag kan inte minnas att jag har varit med om något liknande. Skogen är full av blåbär och kantareller som bara väntar på att plockas. Dessutom så finns det väldigt mycket hjortron ute på myrarna. Det är så otroligt roligt att plocka när hinken eller korgen snabbt fylls. Vad jag har sett på nätet så ligger hallon och blåbär på 50 kronor litern och för hjortron får du betala 60. Kantareller har jag ännu inte sett något pris för men det är betydligt lägre priser än av vad det brukar vara. När du plockar och säljer bär så får du sälja för 12500 kronor skattefritt under ett år. Jag brukar inte sälja det jag plockar och är lite osäker hur det fungerar med affärsrätt om det överstiger den summan eller om man skulle råka sälja en falsk kantarell.