Bo på landet och arbeta i stan

En vän till mig har bott många år inne i centrala Göteborg, men nu överväger han att flytta till Mölndal. Han har haft kontakt med flera mäklare och äntligen hittat en som verkar bra. Jag frågade honom hur det kom sig att han efter så lång tid bestämt sig för att flytta ut på landet, och svaret var väldigt fint. Han sa att han saknar att ha ett eget trädgårdsland, och att han vill unna odla på sin egen gård. Det var då det slog mig hur praktiskt det egentligen är att bo lite utanför centrum. Man får lägre boendekostnader och en betydligt större frihet, men har ändå nära till nöjen och jobb. När han väl köpt sin nya bostad skall jag sätta ihop en trevlig inflyttningspresent med frön, gödsel och annat smått och gott han kan behöva för sina odlingar. Ser också fram emot att hjälpa honom komma igång med trädgårdslandet.

En bunt morötter