Kategoriarkiv: Uncategorized

Lyckas med färskpotatisen

Dagen kunde ha börjat på ett roligare sätt. Extrabilen gick sönder igår kväll så morgonen gick åt till att handla bildelar för att kunna få fart på den lilla faran igen. Till lunch väntade det bästa jag vet, nämligen färskpotatis uppgrävd ur landet. Finns det något godare att äta på sommaren? För att lyckas med färskpotatisen och få den alldeles perfekt, så finns det några få knep som faktiskt inte allt för många vet om. Det gäller att koka upp saltat vattnet ordentligt innan man lägger i potatisen. När potatisen väl är i sänker man värmen och låter potatisen sjuda under lock, om den kokar för häftigt blir det lätt till mos istället. Tillsätt även några dillvippor för bästa sommarsmak och servera de nykokta små guldklimparna med en rejäl klick smör och ett fint havssalt. Det är verkligen sommar i en smak för mig.

Smakar som sommar!

Skönhetsvård för trädgårdsnördar

Nu har verkligen odlingsgnistan vaknat i mig.  Allt eftersom dagarna går stoppar jag ned fler och fler frön i odlingslådorna. Först ut var chilis men nu har det också blivit hög tid för annat. En sak som jag kom att tänka på när jag stod med jordiga fingrar och smuts under naglarna häromdagen är att även om odling gör själen vacker så kan den ibland innebära vissa skavanker på ytan. Händerna blir hårda och valkiga och fötterna blir instängda och trötta i gummistövlar. Det är därför viktigt att ha bra produkter och ta hand om sig själv. Jag brukar ta fotbad och se till så att jag smörjer in händerna regelbundet.

Snart ska jag och en väninna också iväg på SPA. Det ska bli härligt. Jag vågar nog testa fiskpedikyr till och med. Det ska bli spännande att se vad det kan göra med de här trötta trädgårdsfötterna.

fiskpedikyr2